Broj pregleda: 1739
 
   
 


GRAD ZAGREB

Od osnutka UDNG do ovog trenutka je Grad Zagreb svojim postupcima otežavao rad te udruge iako mu je bio vrlo dobro poznat cilj UDNG i gotovo sva dokumentacija sa kojom je raspolagala UDNG.
Isto tako je Gradu Zagrebu bio dobro poznat problem financijskog održavanja projekata UDNG.
Grad Zagreb je u nekoliko puta otežavao rad UDNG stavljajući u svojim bodovnim listama ispred UDNG neke druge udruge kojima je osim prostora darivan i novac koji se nemilice trošio na odjeću, jelo, piće, i ostalo koje utječe na globalizaciju korupcije i diskriminacije.
Udruga UDNG postavlja pitanje zbog čega se u neredu dodjeljuju gradski poslovni i drugi prostori nekima i zbog čega se olako donose odluke o isplati financijskih sredstava opet nekima.
Tko od toga ima koristi?
Isto tako UDNG postavlja pitanje čemu služe uredi gradonačelnika i službe za promicanje ljudskih prava i razvoj civilnog društva ako se daje potpora samo nacionalnim manjinama a pritom diskriminirani i nezadovoljni hrvatski građani ostaju bez te potpore sa napomenom da se jasno zna koji su od hrvatskih građana diskriminirani i nezadovoljni.
Zašto na listi prioriteta za dobivanje gradskog prostora nije udruga UDNG koja je poslovni prostor tražila dana 04.04.2011 godine i zašto UDNG nije dobila financijsku potporu od Grada Zagreba u tu potporu su dobivale istovremeno druge udruge?
Zašto UDNG nije poslovni prostor dobila na korištenje niti nakon drugog podnesenog zahtjeva na dan 28.12.2012 godine?
Zašto Gradonačelnik grada Zagreba ne odgovara na pismene zahtjeve i požurnice UDNG?
Da li uopće Gradonačelnik grada Zagreba drži kontrolu i nadzor nad radom svojih ureda i službi?
UDNG je pokušala doći do podataka o radu Grada Zagreba radi svojih daljnjih aktivnosti na projektima ali ti podaci UDNG nisu bili dostupni niti na pismeno traženje od 10.06.2013 godine a niti na požurnicu od 05.07.2013 godine koja je uručena osobno Gradonačelniku.
Radi toga UDNG sumnja u nenamjensko korištenje imovine i financijskih sredstava Grada Zagreba a radi toga namjerava prijaviti u obzir dolazeće ovlaštene osobe Grada Zagreba zajedno sa Gradonačelnikom inspekciji državne uprave kako bi se temeljem nalaza inspekcije mogla provesti revizija poslovanja Grada Zagreba i potom pokrenuti kazneni postupak.
Prilikom pokretanja postupka će UDNG od Grada Zagreba zahtijevati štetu koju su ovlaštene osobe Grada Zagreba prouzročile UDNG svojim odugovlačenjima u postupcima sa UDNG u visini troškova zastoja u razvoju UDNG u dužini od 2 godine u kojima je planiran teritorijalni ustroj svih podružnica.
Najveću štetu su pritom pretrpjeli građani koji su bili izloženi korupciji i diskriminaciji bez bilo kakve nade u njihov otklon.
Sve buduće aktivnosti po ovom linku će UDNG prikazati građanima u nastavku po točkama i naslovima aktivnosti.
UDNG si daje za pravo da ovaj link može mijenjati uz suglasnost sa donesenim odlukama Upravnog odbora UDNG.

/object >